Dan otvorenih vrata u Zavodu za pomorsku medicinu u Splitu

Povodom 17. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu, u petak 3. svibnja 2019., u Zavodu za pomorsku medicinu u Splitu, održan je Dan otvorenih vrata.

Zavod za pomorsku medicinu posjetilo je više od 200 građana, a najbrojniji posjetitelji su bili učenici Zdravstvene škole u Splitu, Medicinske škole iz Šibenika i Zadra te studenti Pomorskog fakulteta u Splitu i Integriranog sveučilišnog studija Vojno pomorstvo.

Ovom prilikom posjetiteljima je prezentiran rad Odjela za pomorsku, podvodnu i hiperbaričnu medicinu i Odjela za obuku zdravstvene službe, a učenicima i studentima omogućeno je uvježbavanje pružanja prve pomoći.

Također, održana su i predavanja na teme fiziologija SCUBA ronjenja, liječenje kronične rane metodom hiperbarične oksigenacije i ugroze u autonomnom ronjenju.

U ovoj prigodi, posjetiteljima je prezentirana i ronilačka oprema, a prezentirali su je pripadnici Protuminskog divizijuna Flotile Hrvatske ratne mornarice i ronilačkih klubovi iz Splita s kojima Zavod za pomorsku medicinu ostvaruje dugogodišnju suradnju.

U okviru programa pripadnici Hrvatskog vojnog učilišta su studentima i učenicima srednjih škola prezentirali studijske programe Vojno pomorstvo, Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje.



Vijesti