Pripadnici 10. HRVCON-a u misiji "Odlučna potpora" obilježili blagdan Uskrsa

Pripadnici 10. hrvatskog kontingenta u misiji "Odlučna poptora" u Afganistanu skromno i dostojanstveno proslavili su najveći kršćanski blagdan – Uskrs. 

Tim povodom tijekom Velikog tjedna upriličen je sakrament svete ispovijedi i služene su večernje mise koje je predvodio vojni kapelan 10. HRVCON-a pater Zdravko Barić.

Na Veliki četvrtak slavljeno je bogoslužje večere Gospodnje, na Veliki petak obred muke Gospodnje i klanjanje križu, a na Veliku subotu upriličena je koncelebrirana misa vazmenog bdijenja, kojoj su uz pripadnike hrvatskog kontingenta nazočili i pripadnici oružanih snaga Mađarske i Bosne i Hercegovine te civilni zaposlenici iz Indije i Kenije. Misnim slavljem obilježen je i Uskrs.

Foto: HV / 10. HRVCON RSM

Na uskršnje jutro u velikom broju okupili su se pripadnici 10. HRVCON-a na zajedničkom svečanom doručku te potom i na ručku kako bi dostojanstveno i u duhu hrvatske tradicije proslavili najveći kršćanski blagdan. U pripremi objeda angažirao se dio pripadnica i pripadnika kontingenta te su svi zajedno uz tradicionalna jela i u blagdanskom ozračju proslavili blagdan Uskrsa, koji su im čestitali zapovjednik 10. HRVCON-a brigadir Dragiša Konsa i pater Zdravko Barić.






 






Vijesti