Završena obuka 11. naraštaja dragovoljnih ročnika

Na vojnom poligonu „Gašinci“, danas, 29. kolovoza 2013., svečano je obilježen završetak obuke 11. naraštaja dragovoljnih ročnika.

Obuka dragovoljnih ročnika započela je 05. srpnja 2013. u Požegi, a od 24. srpnja 2013. nastavljena na vojnom poligonu „Gašinci“, gdje su ročnici u terenskim uvjetima usvajali znanja i vještine. Obuku je završilo 378 dragovoljnih ročnika, od ukupno 400 primljenih, a od toga 40 žena.

Postrojenim pripadnicima Središta za temeljnu obuku i dragovoljnim ročnicima obratio se načelnik stožera i zamjenik zapovjednika HKoV-a, brigadni general Mladen Fuzul, koji je istaknuo da pojedinci koji odaberu vojni poziv moraju biti svjesni da ih čeka duga i zahtjevna obuka, svakodnevno usavršavanje, te razvijanje sposobnosti kako bi postali profesionalci osposobljeni za zadaće u OS RH.

Na kraju svečanosti podijeljene su pohvale i nagrade najboljim ročnicima 11. naraštaja, a najbolji je bio ročnik Marcel Varžić koji je nagrađen sa srebrnom značkom HKoV-a. Pohvaljeni su i ročnici Jure Pletikosić, Hrvojka Čudina, Ivan Zidar, Danijel Filić i Dario Dvozdanović.



Vijesti