Polaznici Ratne škole posjetili Hrvatski sabor

Polaznici 21. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" posjetili su u četvrtak, 4. travnja 2019. Hrvatski sabor. Izaslanstvo Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" predvodili su zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Željko Dadić, načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić i nastavnik u Dekanatu brigadir Božo Vukasović.

Izaslanstvo HVU-a u Hrvatskom saboru dočekali su voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Miroslav Tuđman, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač, predsjednik Odbora za obranu Igor Dragovan, član Odbora za europske poslove Ivo Stier i tajnik Maroje Katalinić.

Polaznici su se upoznali s ulogom, aktualnim temama i raspravama te aktivnostima Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, temama o kojima raspravlja Odbor za obranu kao i aktivnostima Odbora za europske poslove, a vezano za tijek priprema predsjedanja Republike Hrvatske Europskom Unijom u prvoj polovici 2020. 

Tijekom posjeta polaznici su pratili i raspravu saborskih zastupnika o prijedlogu Zakona o nestalim osobama u Domovinskom ratu.






 






Vijesti