Sastanak Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a u Zagrebu

Sastanak Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a, kojem je uz Predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nazočio i potpredsjedik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, održao se u subotu, 30. ožujka 2019. godine u Zagrebu.

Na sastanku se između ostalog razgovaralo o pogledu Hrvatske na stanje u istočnoj i jugoistočnoj Europi, o jačanju sposobnosti NATO-a, te o pitanju migracija.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je tom prigodom da se Hrvatska dokazala kao pouzdana članica NATO saveza, sudjelujući u brojnim operacijama NATO-a kojima se jača globalni mir i sigurnost. "Kontinuirano ulažemo u obranu kako bismo se pokazali odgovornima u brzim i mijenjajućim međunarodnim odnosima s puno sigurnosnih ugroza", istaknuo je predsjednik Vlade.

Sastanka Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a održan je u Zagrebu na 10. obljetnicu ulaska Hrvatske u Sjevernoatlantski savez. Stalni odbor Parlamentarne skupštine NATO-a čine voditelji i zamjenici nacionalnih parlamentarnih izaslanstava svih 29 zemalja članica NATO saveza na čelu s predsjednicom Parlamentarne skupštine NATO-a Madeleine Moon.Voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a u 9. sazivu Sabora je Miroslav Tuđman.

Foto: HINA

10 go

Vijesti