General Šundov predavao kadetima Vojnog pomorstva u Splitu

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov održao je u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. predavanje kadetima sveučilišnog studijskog programa Vojno pomorstvo na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Splitu, iz predmeta Vojno upravljanje na temu vođenja.

Generala Šundova dočekali su voditelj odsjeka Katedre taktike Dekanata HVU-a u Splitu, kapetan bojnog broda Boris Kero i zapovjednik Kadetske bojne „Predrag Matanović“, satnik Hrvoje Šimleša.

Studijski program Vojno pomorstvo (VP) petogodišnji je integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij namijenjen obrazovanju budućih časnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Razvijen je u suradnji Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman” sa Sveučilištem u Splitu, a smjerovi studija su Vojna nautika i Vojno brodostrojarstvo.

Program je osmišljen tako da se studentima omogući stjecanje teorijskih i praktičnih znanja te poznavanje i razumijevanje stručnih i znanstvenih načela i postupaka važnih za pomorsku struku i pomorske vještine nužne u procesu upravljanja brodom: plovidbu, manevriranje, održavanje, rukovanje teretom te ostale postupke uređene Međunarodnom konvencijom (STCW) i drugim međunarodnim i nacionalnim standardima.

Opće kompetencije koje kadeti stječu završetkom studijskog programa Vojno pomorstvo istovjetne su kao i na ostalim pomorskim fakultetima.

Na studiju Vojno pomorstvo školuju se 33 kadeta među kojima su i dva polaznika iz Crne Gore.



Vijesti