MORH na Sajmu sporta, rekreacije i fitnesa START u Splitu

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske sudjelovalo je na Sajmu sporta, rekreacije i fitnesa START, koji se održao u Splitu od 22. do 24. veljače 2019. u Športskom centru Gripe.

Na Sajmu START Ministarstvo obrane predstavilo je sveučilišne studijske programe Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) - Studij vojnog pomorstva, Vojno vođenje i upravljanje te Vojno inženjerstvo. Zainteresirane posjetitelje, djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem, kadeti HVU-a, vojnici Hrvatske kopnene vojske i mornari Hrvatske ratne mornarice, upoznali su i sa zanimanjem vojnog pilota i programom dragovoljnog vojnog osposobljavanja. 

Na izložbenom prostoru MORH-a na sajmu START, sudjelovali su i vrhunski sportaši - ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske: Zlatko Kumrić, Toni Kanaet i Tonći Stipanović, koji su i tom prilikom istaknuli kako im je čast biti dijelom Hrvatske vojske. "Ponosan sam što sam u Hrvatskoj vojsci i nadam se da ću i nadalje biti dijelom ugovorne pričuve što mi je puno pomoglo u sportskoj karijeri", poručio je tom prigodom taekwondoaš Kanaet.

Sajam sporta, rekreacije i fitnesa START održao se pod okriljem Splitskog polumaratona, s ciljem objedinjenja strasti prema sportu i zdravog načina života. Na Sajmu su se predstavili sportaši i rekreativci, proizvođači sportske opreme i prehrane, klubovi, tvrtke i udruge koje se bave djelatnostima u sportu te su održane stručne radionice i konferencije.

Foto: MORH / N. Luketić

Vijesti