Izaslanstvo HRZ-a na konferenciji operatera Canadaira u Milanu

Izaslanstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u razdoblju od 20. do 21. veljače 2019. sudjelovalo je na Viking konferenciji operatera aviona Canadair CL-415 u Milanu u Italiji.

Na konfrenciji su se okupili predstavnici zemalja koji koriste protupožarne avione Canadair CL-415, a Hrvatsku su predstavljali zapovjednik i zamjenik Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze HRZ-a bojnici Tomislav Vacenovski i Darko Kučej te časnik za održavanje protupožarnih aviona Zapovjedništva HRZ-a satnik Miroslav Stojanović.

Bojnik Vacenovski kazao je kako je i ova konferencija rezultirala produbljivanjem multilateralne suradnje, kao i upoznavanjem plana razvoja aviona CL-415 kompanije Viking Air Limited iz Kanade koja je vlasnik licence od 2016. godine.

"U sklopu konferencije imali smo prigodu posjetiti i novoizgrađeni Level D simulator aviona Canadair CL-415 kompanije Ansett Aviation Training iz Australije, smješten na Zračnoj luci Milano Malpensa, te se upoznati s njegovim karakteistikama i mogućnostima," istaknuo je bojnik Vacenovski.

Foto: HRZ

Vijesti