Polaznici 21. naraštaja Ratne škole u posjetu ZSS-u

Polaznici 21. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" u sklopu studijskog putovanja posjetili su u srijedu, 20. veljače 2019. godine Zapovjedništvo specijalnih snaga.

U vojarni "Stožerni brigadir Ante Šaškor" u Delnicama, polaznike je primio zapovjednik ZSS-a brigadni general Perica Turalija, a polaznike je predstavio voditelj studijskog putovanja, načelnik Zapovjedne stožerne škole brigadir Dragan Basić .

Prilikom posjete polaznika 21. naraštaja Ratne škole ZSS-u, polaznicima je prikazana povjesnica nastanka Zapovjedništva specijalnih snaga, misija i vizija postrojbe te područje razmještaja ustrojstvenih cjelina ZSS-a. Također je predstavljen trenutačni i budući ustroj, preuzeti Ciljevi sposobnosti, obuke, kao i međunarodna suradnja i sudjelovanja u misijama potpore miru, a posjetiteljima je prikazan i promotivni film nastao povodom proslave 25. obljetnice osnutka specijalnih postrojbi Oružanih snaga RH. 

Na kraju posjete, polaznici Ratne škole zajedno s pripadnicima ZSS-a, odali su počast poginulim, umrlim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata te su posjetili spomen sobu posvećenu pripadnicima specijalnih postrojbi Ministarstva obrane i Glavnog stožera koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu.



Vijesti