Završna konferencija vježbi pod pokroviteljstvom USEUCOM-a

Završna koordinacijska konferencija za skupinu vježbi koje će se provoditi u 2019. godini pod pokroviteljskom Zapovjedništva američkih snaga za Europu (USEUCOM) održana je u petak, 1. veljače 2019. u Bukureštu, Rumunjska.

Na završnoj koordinacijskoj konferenciji sudjelovalo je više od 800 sudionika iz devetnaest zemalja. 

Tom je prilikom, za uspješno sudjelovanje i potporu u provedbi planskog procesa, načelnik G3 USAREUR-a brigadni general Sean Bernabe uručio plaketu predstavniku Operativne uprave Glavnog stožera OS RH bojniku Željku Vuku.

Oružane snage Republike Hrvatske sudjelovat će u pet od jedanaest vježbi pod pokroviteljskom Zapovjedništva američkih snaga za Europu (USEUCOM), pri čemu će se vježbom "Immediate Response 19" ujedno obilježiti i 10. obljetnica punopravnog članstva Republike Hrvatske u NATO savezu.

Foto: MORH / M. Škovrlj

Vježba "Immediate Response 19" u Republici Hrvatskoj održat će se tijekom svibnja i lipnja 2019., a provest će se na više lokacija, između ostalih, na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju, na vojnom poligonu "Crvena zemlja" kod Knina, u vojarni "Josip Jović" u Udbini i vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Osim u Hrvatskoj, vježba "Immediate Response 19" provodit će se paralelno i u Sloveniji i Mađarskoj.

Foto: MORH / M. Škovrlj

Vijesti