Bugarski kadeti na HVU "Dr. Franjo Tuđman"

Bugarski kadeti s vojne akademije Vasil Levski National Military University iz Velike Tarnove došli su u nedjelju, 27. siječnja 2019. na Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman", gdje će boraviti iduća dva mjeseca.

Trojica bugarskih kadeta boraviti će u okviru programa Student Mobility for Traineeships, a u skladu s potpisanim Erasmus+ sporazumom s bugarskom akademijom.

Tijekom boravka na HVU bugarski kadeti upoznat će se s hrvatskim vojnim obrazovnim sustavom, organizacijskim cjelinama HVU-a kao i s aktivnostima međunarodne suradnje i obvezama tijekom mobilnosti te će biti uključeni i u pojedine aktivnosti Kadetske bojne. Dio vremena kadeti će provesti i na Sveučilištu u Zagrebu, gdje će se upoznati sa strukturom i misijom te općim informacijama o Sveučilištu, a povremeno će raditi i u Uredu za međunarodnu suradnju zagrebačkog sveučilišta te sudjelovati u namjenskim radionicama za dolazne studente.

Erasmus+ je najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, koji obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja. Navedeni program nudi mogućnosti međunarodne mobilnosti za pojedince te međunarodne suradnje za organizacije.

Vijesti