Započela obuka Puma u Varaždinu

U varaždinskoj vojarni 7. gardijske brigade Puma prošlog su tjedna pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume, Gardijske oklopno-mehanizirane brigade započeli obuku obučavatelja te integracijsku obuku vojnika.

U naredna četiri tjedna obuku će prolaziti mladi dočasnici te njihovi kolege vojnici pod nadzorom i vođenjem nadnarednika Željka Babunića i desetnika Tomislava Tunjića.

Obuku obučavatelja polaze skupnici, odnosno dočasnici tek pristigli s izobrazbe za razvoj vođa, koji će se tijekom tog procesa upoznati s glavnim zadaćama koje ih očekuju u postrojbi. Riječ je o obuci kojom se stvaraju temelji za daljnji profesionalni razvoj na dužnostima zapovjednika vozila.

S druge strane, njihovi mlađi kolege ušli su u proces integracijske obuke. Mladi će se vojnici u naredna četiri tjedna razvijati na psihološkom, taktičkom i motoričkom planu te se na taj način integrirati u postrojbu.

Foto: OSRH / D. Škvarić; D. Varošanec

Tim povodom, a u svijetlu početka života i rada 2. mehanizirane bojne Pume u Varaždinu, za pripadnike postrojbe organizirano je predavanje vezano uz povijest postrojbe te njihovo djelovanje tijekom Domovinskog koje su održali predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“ Robert Puja te predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ispostave Varaždin Krasnodar Kišur.

Svojim predavanjima kroz povijesne činjenice i vlastita svjedočanstva pokušali su prenijeti povijest postrojbe "Puma" te njihov utjecaj na tijek Domovinskog rata i stvaranje moderne i neovisne Republike Hrvatske. Samo predavanje održalo se u Varaždinu u kapelici sv. Jurja, sveca koji je ujedno i zaštitnik 7. gardijske brigade. Planirano je da navedeno predavanje preraste u tradiciju u kojoj će se na nove djelatnike prenositi povijest i duh ove legendarne postrojbe i koje će predstavljati temelj svijesti i identiteta svih novih djelatnika koji će svoju karijeru nastaviti u Varaždinu, u skladu s geslom Puma, "Semper primus" – Uvijek prvi.

Foto: OSRH / D. Škvarić; D. Varošanec

Vijesti