Pripadnici Časničke škole Ratnog zrakoplovstva Savezne Republike Njemačke posjetili Središte za obuku HRZ-a

Tijekom boravka u vojarni u Zemuniku pripadnici Časničke škole Ratnog zrakoplovstva SR Njemačke obišli su eskadrile u sastavu 93. krila HRZ-a

Pripadnici Časničke škole Ratnog zrakoplovstva Savezne Republike Njemačke, u sklopu studijskog putovanja, posjetili su u srijedu 16. listopada Središte za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin” i 93. krilo HRZ-a u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Dobrodošlicu im je, ispred Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, poželio zapovjednik Središta za obuku brigadir Željko Harapin.

U sklopu aktivnosti održana je prezentacija o organizaciji, zadaćama i sposobnostima Središta za obuku u obuci kadrova za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo te o modelima školovanja hrvatskih vojnih pilota i časnika ZMIN-a. Dodatno su prikazane sposobnosti provedbe obuke po specijalnostima tehničke službe HRZ i ZMiN-a te bogato iskustvo u obuci pripadnika oružanih snaga drugih zemalja.

Također, održana je tematska prezentacija vezana uz vojno-redarstvenu akciju “Maslenica”.

Tijekom boravka u vojarni u Zemuniku pripadnici Časničke škole Ratnog zrakoplovstva SR Njemačke obišli su i eskadrile u sastavu 93. krila HRZ-a koje se nalaze na lokaciji vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić”.

Obje strane izrazile su zadovoljstvo posjetom te iskazale želju za nastavkom ovakve suradnje ubuduće.

Objava Pripadnici Časničke škole Ratnog zrakoplovstva Savezne Republike Njemačke posjetili Središte za obuku HRZ-a pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti