Božićni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HV-a u Lisinskom

Tradicionalni Božićni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske održan je u četvrtak, 20. prosinca 2018. u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", a koncertu su nazočili predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov te brojni visoki dužnosnici MORH-a i OSRH-a.

Orkestrom je ravnao dirigent Miroslav Vukovojac-Dugan, a na koncertu su također nastupili solisti Barbara Suhodolčan, Adalbert Turner Juci i Radovan Cavallin te Mariachi „Los Caballeros“, kao i Šibensko pjevačko društvo "Kolo" te Zbor "Izvor".

Uz brojne prigodne tradicionalne božićne skladbe u obradi više različitih autora, među kojima je i dugogodišnji voditelj Orkestra Miljenko Prohaska, izveli su i neke moderne, obrađene posebno za ovu prigodu.



Posebno atraktivan bio je nastup Jazz orkestra HV-a, kojim je ravnao Davor Dropuljić, a uz njih su nastupile bivše članice skupine Feminem i solistica Renata Sabljak te ostali solisti.
Sav prihod od prodaje ulaznica donirat će se Zakladi vojne solidarnosti.

 




 






Vijesti