Obilježena 10. godišnjica smrti general-bojnika Gordana Čačića

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH odalo je počast generalu Čačiću na zagrebačkom groblju Mirogoj

Deseta godišnjica smrti tragično preminulog general-bojnika Gordana Čačića obilježena je u četvrtak, 20. prosinca 2018. godine na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Uz obitelj Čačić, izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH u sastavu pomoćnik ministra za obrambenu politiku Petar Mihatov, ravnatelj VSOA brigadni general Ivica Kinder, zamjenik ravnatelja VSOA brigadni general Ivica Komljen, načelnik Obavještajne uprave brigadni general Željko Živanović, zapovjednik SOD-a pukovnik Zvonimir Rogić i generalni vikar don Marko Medo odali su počast na grobu general-bojnika Gordana Čačića, gdje su položili vijence i zapalili svijeće.

Misa zadušnica za generala Čačića održat će se u četvrtak, 20. prosinca 2018.,  u crkvi u Podsusedu, Vinobreška ulica br. 2, s početkom u 18:30 sati.

General-bojnik Gordan Čačić preminuo je 20. prosinca 2008. godine od posljedica nesreće na skijaškoj stazi kod Cortine d'Ampezzo u Italiji.

 

Foto: MORH / T. Brandt

General Čačić značajno je pridonio izgradnji modernih Oružanih snaga RH. Obnašao je brojne odgovorne i zapovjedne dužnosti, od zapovjednika i jednog od utemeljitelja samostalne podsusedske satnije, jedne od prvih dragovoljačkih postrojbi do zapovjednika 1. hrvatskog gardijskog zdruga. Bio je i zapovjednik Obavještajne brigade, načelnik Uprave za obavještajne poslove GS OS RH, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije i državni tajnik Ministarstva obrane RH.

Za osobit doprinos u obrani Republike Hrvatske i hrabrost tijekom Domovinskog rata general Gordan Čačić odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog križa, Redom hrvatskog trolista, Redom hrvatskog pletera, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti te medaljama "Bljesak" i "Oluja". 

U znak sjećanja i zahvalnost za doprinos u stvaranju i obrani Republike Hrvatske i izgradnji Oružanih snaga, u prostorima Vojno sigurnosno-obavještajne agencije početkom 2018. godine imenovana je dvorana imenom general-bojnika Gordana Čačića.



Vijesti