Petog dana hodnje Pume u Koprivnici

"Opet ste pokazali zbog čega ste ponos naše domovine, a Hrvatska vojska to jest", poručio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić

Petog dana hodnje "Pumin skok 18" u nedjelju, 16. prosinca 2018. u popodnevnim satima pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade stigli su u Koprivnicu, gdje su ih dočekali bivši pripadnici 7. gardijske brigade Pume i gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima.

"Čestitam vam na ovom pothvatu i motivaciji za koji treba imati veliko srce. Opet ste pokazali zbog čega ste ponos naše domovine, a Hrvatska vojska to jest", rekao je gradonačelnik Koprivnice zaželjevši sretan put Pumama u daljnjim etapama hodnje te da ponosno i hrabro koračaju prema svom cilju.

U ime pripadnika Puma, gradonačelniku Jakšiću i pripadnicima 7. gardijske brigade Pume te braniteljimskim udrugama koji su ih dočekali na ulazu u Koprivnicu s toplim napitcima zahvalio se zamjenik zapovjednika 2. mehanizirane bojne Pume satnik Krunoslav Slavinec.

Pume su zatim zapalile svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima te su se zaputile prema dvorani u Koprivnici gdje će večeras biti smještene i prespavati te će ujutro nastaviti pretposljednju etapu prema Ludbregu, a potom i prema Varaždinu.

Ovo je peta od sedam etapa hodnje pripadnika Puma od Đurđevca do Koprivnice u dužini od 24 kilometara. Pume su simboličnu hodnju povratka u Varaždin od 184 kilometra započele 12. prosinca iz Našica.  Hodnja se odvija u etapama: Našice – Kutovi, Kutovi – Slatina, Slatina – Virovitica, Virovitica – Đurđevac, Đurđevac – Koprivnica, Koprivnica – Ludbreg i Ludbreg – Varaždin.

Od ulaza u Grad Koprivnicu, zastavu Republike Hrvatke nosio je Koprivničanac skupnik Luka Topolko koji će zastavu nositi i do Varaždina.



Vijesti