Međunarodni tečaj za dočasnike na HVU

Na Hrvatskom vojnom učilištu započeo je Međunarodni tečaj za dočasnike na najvišim dužnostima "Command Senior Enlisted Leaders Course"

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” započeo je 1. srpnja 2024. godine Međunarodni tečaj za dočasnike na najvišim dužnostima “Command Senior Enlisted Leaders Course”.

Tečaj je otvorio prodekan Hrvatskog vojnog učilišta brigadir Miro Čolić, a polaznicima se obratio i prvi dočasnik Hrvatskog vojnog učilišta časnički namjesnik Denis Nikolaš.

Voditelj tečaja časnički namjesnik Vlado Derdić, instruktor Odsjeka Visoke dočasničke izobrazbe, upoznao je polaznike s nastavnim sadržajima i obvezama koje ih u slijedeća dva tjedna očekuju.

Uz dočasnike Oružanih snaga RH, tečaj pohađaju dočasnici upućeni s najviših dočasničkih dužnosti oružanih snaga partnerskih zemalja: Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Mađarske i Sjedinjenih Američkih Država, Minnesote.

Republika Hrvatska, odnosno Oružane snage RH su domaćin i nositelj ove aktivnosti kao važne inicijative za jačanje sigurnosno obrambenih aktivnosti i regionalne suradnje.

Kao predavači na tečaju, uz djelatnike Oružanih snaga RH, sudjelovat će i visoko pozicionirani časnici i dočasnici NATO-a i partnerskih zemalja.

Polaznici tečaja usvojit će znanja potrebna za rad na višim razinama vođenja, međunarodnim operacijama i radu u nacionalnim i internacionalnim zapovjedništvima te unutar NATO-a.

Objava Međunarodni tečaj za dočasnike na HVU pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti