Na HVU "Dr. Franjo Tuđman" održan sportski dan

U prigodi 27. obljetnice ustrojavanja HVU-a i Godine spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika održan sportski dan

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) u četvrtak, 6. prosinca 2018. održan je sportski dan u prigodi 27. obljetnice ustrojavanja Učilišta i u sklopu Godine spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika. 

Više od 150 studenata i kadeta natjecalo se u malom nogometu, šahu, stolnom tenisu i gađanju zračnom puškom, dok se u košarci i odbojci natjecanje odvijalo u revijalnom karakteru. Uz kadete HVU-a, sudjelovali su studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Šumarskog fakulteta, Građevinskog fakulteta, Geodetskog i Arhitektonskog fakulteta.

Prvo mjesto u šahu osvojio je student Fakulteta elektrotehnike i računarstva Petar Bošnjak, u streljaštvu – u kategoriji zračna puška - pojedinačno, žene prvo mjesto osvojila je studentica Filozofskog fakulteta Lorena Lončarić, u kategoriji zračna puška – pojedinačno, muškarci student Fakulteta strojarstva i brodogradnje Jakob Pap, u kategoriji zračna puška – ekipno prvo mjesto osvojila je ekipa Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u malom nogometu studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, u kategoriji stolni tenis – muškarci prvo mjesto osvojio je student HVU-a Dino Malnar, a u kategoriji stolni tenis – žene najbolja je bila studentica HVU-a Magdalena Podrug   

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručio je zamjenik zapovjednika HVU-a brigadir Željko Dadić.






 






Vijesti