Održane druge “Kadetske igre” u vojarni “Petar Zrinski”

Pobjednikom ovogodišnjih, "2. kadetskih igara" proglašena je ekipa III. kadetske satnije, koja je oduzela ovu titulu prošlogodišnjem pobjedniku, II. kadetskoj satniji

Druge po redu “Kadetske igre” održane su u četvrtak, 23. svibnja 2024., u vojarni “Petar Zrinski” u Zagrebu. Igre su provedene između satnija i zrakoplovnog voda unutar Kadetske bojne “Predrag Matanović”, a svaka se ekipa sastojala od dvije pripadnice i šest pripadnika.

Natjecanje je bilo podijeljeno na deset disciplina, usko vezanih uz vojne vještine. Vatrogasno nošenje, bacanje bombi te rastavljanje i sastavljanje naoružanja samo su neke od disciplina u kojima su se kadeti natjecali.

Cilj igara bilo je povezati tjelesnu spremnost kadeta i timski rad unutar skupina te su na taj način osmišljene i discipline – težište je na ekipi, a ne na pojedincu. Rezultat provođenja igara je razvoj kohezije i zajedništva između kadeta Kadetske bojne.

Kadeti su i ove godine pokazali zavidan timski duh i vrlo visoku razinu motivacije kako bi dokazali koja je satnija najbolja i najspremnija. Pobjednikom ovogodišnjih, “2. kadetskih igara” proglašena je ekipa III. kadetske satnije, koja je oduzela ovu titulu prošlogodišnjem pobjedniku, II. kadetskoj satniji.

Objava Održane druge “Kadetske igre” u vojarni “Petar Zrinski” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti