Završeno natjecanje "Viribus unitis"

Najbolje ekipne rezultate ostvarili su pripadnici Počasno-zaštitne bojne, slijedi Antiteroristička jedinica Lučko te HVU "Dr. Franjo Tuđman"

U sportskoj dvorani vojarne "1.hrvatski gardijski zbor" na Tuškancu u Zagrebu u srijedu, 28. studenog 2018. završilo je  4. natjecanje pod nazivom "Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis" koje je ove godine okupilo 120 natjecatelja, od čega  je bilo 14 žena.

Riječ je o pripadnicima Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova RH, Ministarstva pravosuđa, Hrvatske gorske službe spašavanje te Hrvatske vatrogasne zajednice. 

Posljednjem danu natjecanja "Viribus unitis" nazočio je zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Drago Matanović, koji je kazao kako se kroz druženje i sport razvijaju dosljedni, izdržljivi i motivirani pojedinci čije je prijateljstvo i suradnja jača od svih izazova današnjeg načina života.

Foto: MORH

"Promicanjem sinergije i udruživanjem napora svima nam je zajednički cilj: sigurnost naših građana i naše Domovine Hrvatske za koju su živote položili mnogi hrvatski branitelji. Čestitam pobjednicima, osvajačima pehara i medalja, ali i i svima vama koji ste prošli intenzivne i naporne pripreme te nastupili na ovom izuzetno zahtjevnom natjecanju," poručio je general Matanović.



Vijesti