Međunarodna izložba pasa CACIB Zagreb

Vodiči i vojno radni psi Satnije za obuku vodiča i službenih pasa "Satnik Krešimir Ivošević" Pukovnije Vojne policije, sudjelovali su na međunarodnoj izložbi pasa CACIB Zagreb, 24. i 25. studenog 2018., u Zagrebu.

Pripadnici Satnije za obuku vodiča i službenih pasa izveli su niz atraktivnih i vrlo složenih vježbi obrane, napada i detekcije eksploziva, kojima su prezentirali visoki stupanj uvježbanosti i obučenosti vojno radnih pasa Pukovnije Vojne policije. 

Najveće zanimanja okupljenih, a posebno mlađeg dijela publike, izazvala je vježba "Poticanje i kanaliziranje plijenskog nagona" sa štencima starosti tri mjeseca, pasmine njemački ovčar, iz vlastitog uzgoja.

Obučenost vojno radnih pasa Pukovnije Vojne policije na najbolji način prezentirali su poručnica Martina Radić s njemačkim ovčarom Kenijem, desetnik Ivan Brcković s njemačkom ovčarkom Minom, skupnik Filip Smiljanić s belgijskom ovčarkom Didi, skupnik Daniel Vuković s njemačkom ovčarkom Korom te nadnarednik Alen Magdalenić, desetnik Dino Opačak i skupnik Mijo Brdar sa štencima Askom, Alcom, Arwenom, Arcom i Ajaxom.

Markirant, nadnarednik Robert Najman doprinio je samoj izazovnosti vježbi dok je narator vježbe nadnarednik Ante Cvitanović slikovito opisivao svaki segment provedbe.

Vijesti