HVU na Danu otvorenih vrata predstavio vojne studijske programe

Na Danu otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu i Splitu posjetiteljima je prezentiran život i rad kadeta

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu i Splitu danas 23. ožujka 2024. godine održan je Dan otvorenih vrata.

Više od stotinjak posjetitelja imalo je prilike upoznati se sa sveučilišnim prijediplomskim i diplomskim vojnim studijskim programima Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, zanimanjem vojni pilot i vojna kontrola zračnog prometa te integriranim prijediplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem Vojno pomorstvo.

Zainteresirani su razgledali vojarnu u Zagrebu i Splitu i smještajne kapacitete u kojima borave kadeti, knjižnicu, kapelicu, teretanu, sportsku dvoranu i kadetski klub.

Djelatnici Hrvatskog vojnog učilišta i kadeti Oružanih snaga zainteresiranim posjetiteljima predstavili su uvjete upisa, obveze kadeta, vojnu obuku i kampove, mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere u Hrvatskoj vojsci.

Posebno zanimanje posjetitelji su pokazali za taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, kabinet oklopništva, kabinet brodostrojarstva, minsko-protuminski i topnički – raketni kabinet.

Objava HVU na Danu otvorenih vrata predstavio vojne studijske programe pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti