Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta na vojno-sportskom natjecanju “Iron Panther”

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta pokazali su dobru fizičku spremnost i timski rad na natjecanju u organizaciji američkog kontingenta

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane Prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) u Republici Poljskoj u četvrtak 7. ožujka 2024. godine u vojnoj bazi Bemowo Piskie natjecali su se u vojno-sportskim igrama “Iron Panther”, koje su organizirane u organizaciji američkog kontingenta koji je dio borbene grupe Poljska (Battle Group Poland – BGP).

Na sportskom natjecanju sudjelovalo je 12 momčadi koje su sastavljene od pripadnika borbene grupe, a uz 20 pripadnika 13. HRVCON-a sudjelovali su i američki, britanski, rumunjski i poljski pripadnici. Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta pokazali su dobru fizičku spremnost i timski rad.

Natjecanje se provodilo timski, a sastojalo se od više disciplina: slobodna bacanja loptom američkog nogometa, slobodni udarci na gol, identifikacija/prepoznavanje borbenih vozila, bacanje lopte u dalj, bacanje granate, nošenje osobe, NATO kviz o naoružanju, kružne točke u radu s utezima, kardio trening u binomu i povlačenje saonica s teretom.

Prije proglašenja pobjednika i završetka natjecanja “Iron Panther” zapovjednik Borbene grupe Poljska pukovnik Timothy W. Decker uručio je nagradu za izvrsno sudjelovanje u netom završenoj vježbi “Panther Shield” petorici pripadnika 13. HRVCON-a.

Objava Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta na vojno-sportskom natjecanju “Iron Panther” pojavila se prvi puta na MORH.Vijesti