Pripadnici Počasno-zaštitne bojne s građanima za 30. rođendan

Na Danu otvorenih vrata zainteresiranim posjetiteljima prezentirane su vojno - akrobatske vježbe Počasne satnije i rad pripadnika Zaštitne satnije i Satnije za osiguranje sa službenim psima

Brojnim prigodnim aktivnostima pripadnika Počasno-zaštitne bojne tijekom ovog tjedna obilježava se 30. obljetnica ustrojavanja 1. hrvatskog gardijskog zbora i Dan Počasno-zaštitne bojne.

Tako je na Danu otvorenih vrata koji su održani 20. i 21. veljače 2024. u zagrebačkoj vojarni “1. hrvatski zdrug” na Tuškancu, vojno-akrobatski vod Počasne satnije zainteresiranim posjetiteljima prezentirao je nekoliko vojno-akrobatskih vježbi, a prikazan je i rad pripadnika Zaštitne satnije i Satnije za osiguranje sa službenim psima te detekcija i onesposobljavanje improvizirane eksplozivne naprave.

Također, mladi su imali prilike saznati više informacija o vojnom pozivu i o ostvarivanju karijere u Hrvatskoj vojsci.

Posjetiteljima je prezentirana i povijest postrojbe i uloga 1. hrvatskog gardijskog zbora i 1. hrvatskog gardijskog zdruga u Domovinskom ratu.

Središnje obilježavanje ove jubilarne 30. obljetnice obilježit će se susretom veterana 1. hrvatskog gardijskog zbora, članova obitelji preminulih pripadnika, umirovljenih i bivših pripadnika i aktivnih djelatnika Počasno-zaštitne bojne u petak 23. veljače 2024. u vojarni na Tuškancu.

Objava Pripadnici Počasno-zaštitne bojne s građanima za 30. rođendan pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti