Tečaj strategijskog planiranja na Hrvatskom vojnom učilištu

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" od 29. siječnja do 9. veljače 2024. održava se Tečaj strategijskog planiranja

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” (HVU) od 29. siječnja do 9. veljače 2024. održava se Tečaj strategijskog planiranja.

Tečaj pohađa ukupno 20 polaznika, od čega deset polaznika iz Oružanih snaga RH, sedam polaznika iz Ministarstva obrane RH, po jedan polaznik iz Ministarstva unutarnjih poslova RH, Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH te Ministarstva uprave i pravosuđa.

Tečaj je otvorio zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general dr. sc. Blaž Beretin u nazočnosti voditelja Tečaja brigadira mr. sc. Bože Vukasovića, voditelja Odsjeka i predavača Obrane i nacionalne sigurnosti na Katedri strategije.

Cilj Tečaja strategijskog planiranja je sistematizacija znanja i vještina iz područja planiranja na strateškoj razini, kao i spoznaja znanstvenih pristupa u strategijskom odlučivanju i upravljanju organizacijom te unaprjeđenje sposobnosti planiranja kroz radionice.

Predavanja izvode predavači s HVU-a, Ministarstva obrane i sveučilišne zajednice, a od polaznika se očekuje doprinos kroz sudjelovanje u raspravama te izražavanje kreativnog mišljenja u formuliranju najboljih strateških rješenja.

Objava Tečaj strategijskog planiranja na Hrvatskom vojnom učilištu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti