Svečana obljetnica Središta za obuku HRZ -a "Rudolf Perešin"

U vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku 26. listopada 2018. obilježena je 26. obljetnica Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin"

U vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku u petak, 26. listopada 2018. obilježena je 26. obljetnica Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin" kojoj su, uz sadašnje i bivše djelatnike postrojbe, nazočili izaslanik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnik Krešimir Ražov, zapovjednik Središta za obuku brigadir Goran Huljev te izaslanik rektorice Sveučilišta u Zadru prorektor Slaven Zjalić.

Obilježavanje je počelo misom u kapelici Sv. Gabrijela arkanđela, nakon čega su ispred spomenika Rudolfa Perešina zapaljene svijeće i položen vijenac. U spomen na Rudolfa Perešina, tri zrakoplova Pilatus PC-9 izvela su prelet iznad njegovog spomenika. 

Na središnjoj svečanosti oživljena su sjećanja na heroja Domovinskog rata, legendarnog hrvatskog pilota Rudolfa Perešina, čije ime Središte za obuku s ponosom nosi. Naime, Rudolf Perešin neprekidno je isticao važnost školovanja te su upravo to temelji na kojima Središte za obuku gradi svoju sadašnjost i budućnost.

Čestitke SzO-u  uputio je  izaslanik zapovjednika HRZ-a, pukovnik Krešimir Ražov, koji je u ovoj prigodi ukazao na dobru suradnju dviju postrojbi te naglasio kako nam svima fokus treba biti na mladim ljudima, kadetima pilotima na kojima leži budućnost.

U sklopu svečanosti prikazana su postignuća Središta u proteklom razdoblju, među kojima je zapovjednik SzO-a brigadir Goran Huljev posebno istaknuo implementaciju Tehnology Based Training (TBT) koncepta, čime će se kvaliteta nastave i obuke podignuti na najvišu razinu. Također, izrađeni su nastavni planovi i programi za nove obučne aktivnosti, u tijeku je specijalistička obuka zrakoplovnih tehničara stipendista MORH-a, a održana je i promocija novih nastavnika letenja čije je školovanje uspješno provedeno u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, djelatnici Središta osposobljeni su za samostalno provođenje tehničke učionice za pilote i zrakoplovne tehničare na helikopterima Kiowa. Ukazao je i na bogatu međunarodnu suradnju Središta koja je potvrda prepoznatljivosti kvalitetnog rada njegovih djelatnika i na međunarodnoj razini.

Na svečanosti je predstavljena i internetska stranica SzO-a, čija je izrada u tijeku, a koja će modernim dizajnom i sadržajima zadovoljiti potrebe i najzahtjevnije publike. 

"Za sve to ste zaslužni upravo vi, djelatnici Središta koji ste profesionalno, stručno i predano obavljali sve zadaće koje su se pred vas postavile. Očekujem da tako nastavite raditi i ubuduće. I nadalje ću poticati timski rad jer jedino tako možemo ostvariti dobre rezultate, razvijati zajedništvo i upravo na tome nastaviti razvijati našu postrojbu", poručio je Huljev. Najavio je kako će se i nadalje nastaviti raditi na unapređenju nastavnih planova i programa, osposobljavanju i dodatnom usavršavanju djelatnika, razvijanju novih sposobnosti i novih oblika obuka kako bi pratili svjetske trendove u školovanju i obuci za potrebe ratnih zrakoplovstava.

"Iza nas je više od četvrt stoljeća uspješnog rada, a pred nama novi izazovi", kazao je brigadir Huljev te se na kraju svog obraćanja još jednom zahvalio pripadnicima SzO-a na svim dosadašnjim postignućima i pozvao ih da i nadalje u svakodnevne profesionalne obveze unose sve svoje iskustvo, vještine i znanje.

Svečanost je završila uručenjem nagrada i pohvala pripadnicima SzO-a.



Vijesti