Obilježen Dan Vojne kapelanije “Sveti Ivan Pavao II.”

"Papa Ivan Pavao II. bio je Božji čovjek, branitelj ljudskih prava i čovjek molitve", poručuje monsinjor Jure Bogdan

Misnim slavljem u kapelici “Sv. Ivana Pavla II.” u Ministarstvu obrane, koje je predvodio vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan u utorak 24. listopada 2023. godine, svečano je obilježen Dan Vojne kapelanije i blagdan “Sv. Ivana Pavla II”, nebeskog zaštitnika vojne kapelanije u Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru Oružanih snaga.

U svečanom misnom slavlju sudjelovali su djelatnici Ministarstva obrane i pripadnici Oružanih snaga predvođeni ministrom obrane Marijom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga admiralom Robertom Hranjem.

Ministar Banožić čestitao je Dan Vojne kapelanije i u ovoj prigodi prisjetio se djela pape Ivana Pavla II.: “Svetac koji je toliko volio našu Domovinu i hrvatski narod, učio nas je i poticao na pronalaženje dobra u svakom čovjeku i svojim djelima ostavio primjer kako se zalagati za često težak i izazovan put istine i mira”.

Vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan u homiliji se prisjetio pape Ivana Pavla II. rekavši kako je papa Ivan Pavao II. jedini papa u povijesti Crkve kojeg je njegov nasljednik izravno prvi proglasio blaženim.

“Papa Ivan Pavao II. bio je nadahnut nepokolebljivom vjerom, bio je Božji čovjek, branitelj ljudskih prava i čovjek molitve. U životu Ivana Pavla II. nije bilo rascjepa između onoga što je mislio i onoga što je govorio, između onoga što je vjerovao i onoga što je bio. U njemu je bilo jedinstvo vjere i života”, poručio je monsinjor Bogdan.

Objava Obilježen Dan Vojne kapelanije “Sveti Ivan Pavao II.” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti