Predstavnici slovenskog Inspektorata obrane u posjetu Inspektoratu obrane MORH-a

Posjet predstavnika slovenskog Inspektorata obrane provedena je od 17. do 19. listopada u skladu s Planom međunarodne obrambene suradnje za 2023. godinu

Predstavnici Inspektorata obrane MORH-a na čelu sa zamjenikom glavnog inspektora obrane brigadnim generalom Pericom Turalijom sastali su se 18. listopada 2023., u Ministarstvu obrane s predstavnicima Inspektorata obrane Republike Slovenije u sklopu njihovog dvodnevnog posjeta Republici Hrvatskoj.

Slovensko izaslanstvo predvodio je Glavni inspektor ministarstva obrane dr. Vojko Obrulj uz kojeg su bili i brigadir Ernest Pleha i pukovnik Joža Sladič.

Izaslanstva dvaju Inspektorata na sastanku u Ministarstvu obrane razgovarala su o iskustvima u radu, dosadašnjoj suradnji te su dogovorili intenziviranje te suradnje u budućnosti.

Generala Turaliju i slovenskog kolegu Dr. Vojka Obrulja primio je i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop te zapovjednik Zapovjedno operativnog središta Glavnog stožera OSRH brigadni general Željko Ljubas.

U okviru dvodnevnog posjeta Hrvatskoj predstavnici slovenskog Inspektorata obrane posjetili su i tvrtku Šestan-Busch u Prelogu.

Aktivnost posjeta slovenskog Inspektorata obrane provedena je od 17. do 19. listopada 2023. u skladu s Planom međunarodne obrambene suradnje za 2023. godinu.

Objava Predstavnici slovenskog Inspektorata obrane u posjetu Inspektoratu obrane MORH-a pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti