Profesori srednjih škola Erasmus projekta posjetili vojarnu u Zemuniku

Profesori Zrakoplovne tehničke škole iz Velike Gorice, škole IES EL ARENAL iz Kraljevine Španjolske i škole Lycee des Metiers Eugene Montel iz Francuske Republike posjetili vojarnu u Zemuniku

Vojarnu “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku posjetili su u četvrtak 12. listopada 2023. profesori Zrakoplovne tehničke škole Rudolf Perešin iz Velike Gorice koje je predvodio ravnatelj škole Vedran Šarac, srednje škole IES EL ARENAL iz Kraljevine Španjolske koje je predvodila ravnateljica škole Christina Caballero i srednje škole Lycee des Metiers Eugene Montel iz Francuske Republike koje je predvodila pomoćnica ravnateljice Agnes Fonquernie, a koje sudjeluju u međunarodnom projektu Erasmus KA210-VET Rehabilitation Aeronautique/Aeronautical Rehabilitation 2023./2025.

S obzirom na višegodišnju dobru suradnju Zrakoplovne tehničke škole Rudolf Perešin i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, za profesore srednjih škola iz Francuske i Španjolske organiziran je posjet vojarni u Zemuniku gdje su upoznati s aktivnostima i zadaćama Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Rudolf Perešin” i 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te su obišli i eskadrile aviona, helikoptera i protupožarnu eskadrilu.

Cilj posjeta bio je, kako ističe koordinatorica projekta Tihana Strmo iz Zrakoplovne tehničke škole Rudolf Perešin, upoznati predstavnike partnerskih škola u ovom Erasmus projektu s aktivnostima postrojbi 93. krila i Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s procesom školovanja zrakoplovno tehničkog osoblja.

Sve tri strane izrazile su zadovoljstvo posjetom. Ravnatelj Zrakoplovne tehničke škole Rudolf Perešin Vedran Šarac pohvalio je višegodišnju dobru suradnju s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom te poručio kako vjeruje da će se takva suradnja nastaviti i ubuduće.

Profesori srednjih škola Erasmus projekta posjetili vojarnu u Zemuniku | Foto: HRZ

Objava Profesori srednjih škola Erasmus projekta posjetili vojarnu u Zemuniku pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti