Studijsko putovanje Zapovjedno stožerne škole u Slavoniju

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice ustrojavanja Zapovjedno stožerne škole "Blago Zadro" (ZSŠ) polaznici 27. naraštaja proveli su od 16. do 18. listopada 2018. studijsko putovanje u Istočnu Slavoniju.

Polaznici su sudjelovali u programu obilježavanja 27. obljetnice pogibije Blage Zadre na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru te na misi zadušnici za poginulog generala Zadru i sve poginule, ubijene i nestale branitelje Vukovara koja je služena u crkvi Gospe Fatimske u Borovom naselju. Polaznici Zapovjedno stožerne škole u sklopu studijskog putovanja sudjelovali su i u programu koji je održan na Trpinjskoj cesti kod spomenika Blage Zadre te su obišli i mjesto pogibije generala Zadre u Kupskoj ulici. 

Tijekom studijskog putovanja polaznici su obišli Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991. kao i Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru gdje su razgledali postav i prisustvovali predavanju na temu "Bitka za Vukovar".
  
U Vinkovcima su zapalili svijeću kod spomen obilježja poginulim braniteljima 5. Gardijske brigade "Slavonski sokolovi", a u Novoj Gradiški razgledali su Spomen sobu 121. brigade HV-a Nova Gradiška. Tijekom posjete općini Okučani održana im je prezentacija o Vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak te su zapalili svijeću kod spomen obilježja poginulima u operaciji Bljesak. 



Vijesti