Vojni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država u nastupnom posjetu HRZ-u

Zapovjednik HRZ-a brigadni general Michael Križanec primio je u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu vojnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država u RH brigadira Scotta McLearna

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec primio je u petak 6. listopada 2023. godine u nastupni posjet vojnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država u RH brigadira Scotta McLearna i vojnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država za zrakoplovstvo u RH bojnika Kylea Myersa.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji pri čemu je general Križanec zahvalio američkoj strani i svim djelatnicima Veleposlanstva SAD-a u RH na višegodišnjoj potpori u razvoju OS RH. Također, prezentirao je aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te aktivnosti modernizacije i opremanja koje se provode u cilju razvoja sposobnosti.

Brigadir McLearn zahvalio je HRZ-u i Hrvatskoj vojsci na pruženoj potpori snagama Sjedinjenih Američkih Država tijekom provedbe različitih vježbi koje su se dosad održavale na prostoru Republike Hrvatske. Tijekom sastanka dotaknuli su se i teme daljnjeg razvoja sposobnosti sustava protuzračne i proturaketne obrane NATO-a, te buduće suradnje u području obuke, potpore i međunarodnih vojnih vježbi.

Vojni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država u nastupnom posjetu HRZ-u | Foto: HRZ/ A. Trupinić

Objava Vojni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država u nastupnom posjetu HRZ-u pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti