Prvi dočasnik Slovenske vojske u posjetu Oružanim snagama RH

Slovensko izaslanstvo u Glavnom stožeru OSRH primili su načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i prvi dočasnik OSRH časnički namjesnik Dražen Klanjec

Prvi dočasnik Slovenske vojske časnički namjesnik Danijel Kovač s izaslanstvom, boravio je u službenom posjetu Oružanim snagama Republike Hrvatske u utorak i srijedu 3. i 4. listopada 2023. godine.

Slovensko izaslanstvo u Glavnom stožeru OSRH primili su načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i prvi dočasnik OSRH časnički namjesnik Dražen Klanjec. Na sastanku se razgovaralo o svim aspektima suradnje sa Slovenskom vojskom s naglaskom na suradnju dočasničkih zborova dviju partnerskih zemalja, prvenstveno u domenama izobrazbe i obuke.

Tom prilikom admiral Hranj uručio je časničkom namjesniku Kovaču Srebrnu medalju Hrvatske vojske za zasluge u razvoju i jačanju bilateralne suradnje kao i za zasluge u razvoju dočasničkog zbora Oružanih snaga RH.

Časnički namjesnik Danijel Kovač dao je izuzetan doprinos razvoju suradnje Hrvatske i Slovenske vojske, posebno u smislu suradnje dočasnika i vojnika/mornara. Pružao je potporu mnogim međunarodnim aktivnostima koje je provodio Dočasnički lanac potpore OS RH od kojih se ističu Međunarodni ljetni kamp dočasnika i Međunarodni tečaj za prve dočasnike najviših razina vođenja na kojima je sudjelovao kao gost – predavač.

U sklopu dvodnevnog posjeta Oružanim snagama Republike Hrvatske prvi dočasnik Slovenske vojske posjetio je i Inženjerijsku pukovniju HKoV-a kojom prigodom je zahvalio na nedavno pruženoj pomoći Hrvatske vojske Republici Sloveniji u otklanjanju posljedica prirodne katastrofe koja je pogodila zemlju. Isto tako, posjetio je i Središte za razvoj vođa “Marko Babić” gdje se susreo sa slovenskim polaznicima obuke.

Objava Prvi dočasnik Slovenske vojske u posjetu Oružanim snagama RH pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti