Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU “Dr. Franjo Tuđman”

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" započeo je Tečaj strategijskog planiranja

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” (HVU) u ponedjeljak 25. rujna 2023. godine započeo je Tečaj strategijskog planiranja.

Tečaj se provodi od 25. rujna do 6. listopada 2023. godine i pohađa ga ukupno 18 polaznika, od čega devet polaznika iz Oružanih snaga RH, sedam polaznika iz Ministarstva obrane RH, te po jedan polaznik iz Ministarstva unutarnjih poslova RH i Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. Tečaj je u ime Zapovjednika HVU, otvorio zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Blaž Beretin.

Tečaj strategijskog planiranja namijenjen je djelatnicima ustrojstvenih cjelina iz MORH-a i Oružanih snaga, koji su završili Zapovjedno-stožernu školu “Blago Zadro” ili njen ekvivalent u inozemstvu, i/ili drugih ministarstava i tijela državne uprave Republike Hrvatske. Tečaj se provodi dva puta godišnje (siječanj – rujan) u trajanju po 10 radnih dana u organizaciji Katedre strategije kao nositelja i Odjela za planiranje i potporu izobrazbe Dekanata HVU.

Cilj i zadaća Tečaja strategijskog planiranja je sistematizirati i proširiti znanja i pojmove, stjecanja vještina iz područja planiranja na strateškoj razini te shvaćanje interakcije niza struktura, funkcija i procesa koji se odvijaju u formuliranju strategije i izboru načina njenog ostvarenja, povezivanje strategijskih dokumenata s razinama planiranja, programiranja i izrade proračuna te ukazivanje na izazove primjene kao i spoznati znanstveni pristup u strategijskom upravljanju organizacijom i odlučivanju kao i unaprjeđivanje sposobnosti planiranja kroz radionice po zadanim temama.

Objava Počeo Tečaj strategijskog planiranja na HVU “Dr. Franjo Tuđman” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti