Obilježena obljetnica pogibije pripadnika HRM-a Josipa Vranića

U spomen prvom poginulom pripadniku Hrvatske ratne mornarice kapetanu korvete Josipu Vraniću položeni su vijenci i upaljene svijeće uz spomen obilježje podignuto njemu u čast

U spomen prvom poginulom pripadniku Hrvatske ratne mornarice kapetanu korvete Josipu Vraniću, u Splitu su, u ponedjeljak, 25. rujna 2023. položeni vijenci i upaljene svijeće.

Vijenci su položeni u splitskoj uvali Kašjuni uz spomen obilježje podignuto u čast Josipu Vraniću, na mjestu gdje je prije trideset i dvije godine položio život braneći rodni grad od neprijatelja.

Uz članove obitelji Vranić vijence su položila izaslanstva Hrvatske ratne mornarice, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Kapetan korvete Josip Vranić bio je pripadnik 66. lakog topničko-raketnog divizijuna Hrvatske ratne mornarice. Poginuo je 24. rujna 1991. Prvi je pripadnik Hrvatske ratne mornarice koji je stradao u Domovinskom ratu.

Prigodnu riječ održao je njegov prvi zapovjednik brigadir Nikola Bokšić.

Molitvu pred spomen obilježjem vodio je dekan i vojni kapelan HRM-a don Branimir Projić, koji je pritom istaknuo kako je iz Josipove muke i muke još mnogih branitelja iznikla naša sloboda i sloboda naše domovine.

U prigodnom programu sudjelovala je klapa HRM “Sveti Juraj”.

Objava Obilježena obljetnica pogibije pripadnika HRM-a Josipa Vranića pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti