Memorijalno natjecanje ZSS-a u praktičnom streljaštvu “Skupnik Josip Briški”

Memorijalno natjecanje Zapovjedništva specijalnih snaga u praktičnom streljaštvu "Skupnik Josip Briški" provedeno je u srijedu 20. rujna 2023. na strelištu "Kovačevo" na Grobniku

Memorijalno natjecanje Zapovjedništva specijalnih snaga u praktičnom streljaštvu “Skupnik Josip Briški” provedeno je u srijedu 20. rujna 2023. na strelištu “Kovačevo” na Grobniku.

Organizatori natjecanja pripadnici su ustrojstvene jedinice Zapovjedništva specijalnih snaga u čijem je sastavu djelovao skupnik Josip Briški.

Natjecanje je provedeno u dvije discipline, puška i pištolj, a jedan je od uvjeta za sudjelovanje je završena Temeljna obuka za specijalna djelovanja.

Ove godine uz pripadnike Zapovjedništva specijalnih snaga natjecanju su nazočili i bivši pripadnici Specijalnih postrojbi HV.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Odlučna potpora u Afganistanu. Preminuo je 24. srpnja 2019. od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. Posmrtno mu je dodijeljena Zlatna Domovinska medalja. Središte za međunarodne vojne operacije u vojarni “Vitez Damir Martić” od listopada 2019. nosi naziv Središte za međunarodne vojne operacije “Josip Briški”.

Objava Memorijalno natjecanje ZSS-a u praktičnom streljaštvu “Skupnik Josip Briški” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti