Započelo obilježavanje 32. obljetnice osnutka HRM-a

U vojarni "Admiral flote Sveto Letica - Barba" pripadnici HRM-a započeli su sa sadržajima prigodnog obilježavanja predstojeće, 32. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice

U vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu od početka rujna pripadnici HRM-a započeli su sa sadržajima prigodnog obilježavanja predstojeće, 32. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice.

Tradicionalna, treća ovogodišnja akcija dragovoljnog darivanja krvi, provedena je u ambulanti vojarne. Akciji se odazvalo šezdeset i devet pripadnika Hrvatske ratne mornarice, a prikupljeno je šezdeset i dvije doze krvi.

Na športskim terenima vojarne održani su turniri u malom nogometu i košarci te veslačka regata kutera. U športskim nadmetanjima sudjelovale su ekipe Flote HRM-a, Obalne straže RH iz Splita i Pule, Pomorske baze Split, Središta za obuku HRM-a, Bojne obalnog motrenja i navođenja (bOMiN) te Zapovjedništva HRM-a.

Pobjednički pehar u malom nogometu osvojili su pripadnici Flote HRM-a, dok se ekipa bOMiN plasirala na drugo mjesto. Pulska ekipa Obalne straže RH osvojila je treće mjesto.

Ekipa Pomorske baze Split opet je zablistala u košarci osvojivši prvo mjesto. Flota HRM-a bila je druga, dok se na treće mjesto plasirala ekipa bOMiN.

Pehar uvijek najatraktivnijeg natjecanja, prvo mjesto veslačke regate kutera osvojila je posada Flote HRM-a. Posada bOMiN bila je druga, dok se posada Pomorske baze plasirala na treće mjesto.

Objava Započelo obilježavanje 32. obljetnice osnutka HRM-a pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti