Preuzimanje dužnosti zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”

Novi zapovjednik HVU-a general-bojnik Slaven Zdilar dužnost je preuzeo od zamjenika zapovjednika HVU-a brigadnog generala Blaža Beretina koji je obnašao dužnost zapovjednika

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u četvrtak 14. rujna 2023. godine održana je svečanost preuzimanja dužnosti zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta.

Novi zapovjednik HVU-a general-bojnik Slaven Zdilar dužnost je preuzeo od zamjenika zapovjednika HVU-a brigadnog generala Blaža Beretina koji je obnašao dužnost zapovjednika.

Svečanosti su nazočili načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, privremeni rektor Sveučilišta obrane i sigurnosti Ivica Lučić, zapovjednici Središnjice za upravljanje osobljem i Zapovjedništva za kibernetički prostor, čelnici ustrojstvenih jedinica te djelatnici Hrvatskog vojnog učilišta.

Načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Hranj u svom obraćanju zahvalio je zamjeniku zapovjednika HVU-a brigadnom generalu Blažu Beretinu na njegovom uspješnom dvogodišnjem obnašanju dužnosti zapovjednika, a generalu Zdilaru zaželio uspjeh na novoj odgovornoj dužnosti zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta.

Novi zapovjednik HVU-a general-bojnik Slaven Zdilar se prigodno obratio nazočnima te rekao da je s velikim ponosom i odgovornošću prihvatio poziv da postane novi zapovjednik HVU-a. Istaknuo je da je za njega ovo i povratak u “jedan izuzetan svijet, svijet znanja, učenja i novih mogućnosti”. Ujedno se prisjetio samih početaka transformacije HVU-a, u kojoj je sudjelovao, a danas, kao novi zapovjednik preuzima novi kompleksan cilj, uspostavu vojno-akademskih standarda i nastavak razvoja hrvatskog vojnog obrazovanja.

Objava Preuzimanje dužnosti zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti