Pripadnici 12. hrvatskog kontingenta u Republici Poljskoj na pješačkom gađanju

Cilj pješačkog gađanje bila je potvrda borbene spremnosti pripadnika hrvatskog kontingenta koji su u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj

Pripadnici 12. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) u Republici Poljskoj proveli su 31. kolovoza 2023. godine pješačko gađanje iz jurišne puške VHS 2, samokresa HS 9 i puškostrojnice FN MAG 58 na vojnom poligonu Bemowo Piskie. Gađanju su prisustvovali i pripadnici Borbene grupe Poljska (Battle Group Poland) iz sastava oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država i Rumunjske.

Cilj pješačkog gađanje bila je potvrda borbene spremnosti pripadnika hrvatskog kontingenta koji u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj sudjeluje zajedno s pripadnicima oružanih snaga Velike Britanije i Rumunjske u sastavu Borbene grupe pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država.

Ovom prigodom, pripadnici oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država i Rumunjske imali su priliku isprobati učinkovitost hrvatske jurišne puške i samokresa kao i puškostrojnice za što su pokazali oduševljenje i iznimno zanimanje istim.

Uspješno završeno gađanje još je jedna potvrda borbene spremnosti pripadnika hrvatskog kontingenta te same kohezije s ostalim pripadnicima NATO snaga.

Objava Pripadnici 12. hrvatskog kontingenta u Republici Poljskoj na pješačkom gađanju pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti