Od Varaždina do Knina na biciklu u spomen na poginule branitelje

Pripadnik HV-a razvodnik Nerer biciklom je prošao 390 kilometara od Varaždina do Knina, u spomen na sve preminule hrvatske branitelje te u čast 28. obljetnice VRO Oluja

Pripadnik Hrvatske vojske razvodnik Ivica Nerer 1. kolovoza 2023. po treći put je krenuo biciklom iz Varaždina prema Kninu, na put dug 390 kilometara, u spomen na sve preminule hrvatske branitelje te u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice VRO Oluja.

U Knin je stigao u večernjim satima 4. kolovoza gdje su ga dočekali pripadnici bojni Pume i Pauci, okupljeni branitelji i brojni Kninjani.

Razvodnik Nerer bivši je pripadnik 7. gardijske brigade Puma, član Udruge veterana 7. gbr i još uvijek aktivni pripadnik Hrvatske vojske u 2. oklopno-mehaniziranoj bojni Pume GOMBR-e.

Nakon napornog puta, ali ispunjen zadovoljstvom kazao je kako mu je iznimna čast svake godine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja odvoziti ovu rutu u čast svih branitelja i hrvatskih građana koji su patili u ratu čekajući slobodu.

“Čekali smo slobodu pet godina i dočekali je. Pripadnici 4. gardijske brigade i legendarnih Puma ostvarili su tu slobodu ulaskom u Knin. I zato ovu tradiciju treba nastaviti dalje. Svi zajedno trebamo graditi bolju budućnost i učiti mlade generacije da se ne zaboravi kako je sloboda teško stečena”, rekao je.

Ovom prigodom svečano je otkriven i mural na glavnom gradskom trgu u Kninu posvećen pripadnicima 4. i 7. gardijske brigade koji su u VRO Oluja prvi ušli u Knin. Inicijativu za njegovom izradom pokrenula je Udruga 7. gbr, a autor je Kruno Tuđen, muralista iz Zagreba.

Od Varaždina do Knina na biciklu u spomen na poginule branitelje | Foto: MORH/ T. Brandt

Objava Od Varaždina do Knina na biciklu u spomen na poginule branitelje pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti