Provedena rotacija zrakoplovnih sastavnica i mobilnog medicinskog tima u KFOR-u

Na vojnom dijelu prištinskog aerodroma “APOD Slatina”, 27. srpnja 2023. godine, održana je svečana primopredaja dužnosti između 39. A i 39. B zrakoplovnih sastavnica i mobilnog medicinskog tima 39. HRVCON u NATO operaciji potpore miru KFOR u Republici Kosovo.

Radi se o redovnoj aktivnosti rotacije zrakoplovnih sastavnica i mobilnih medicinskih timova koja se provodi svakih nekoliko mjeseci.

Nova, 39. B zrakoplovna sastavnica, koju čine pripadnici 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te mobilni medicinski tim iz Vojnog zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu, doputovali su helikopterom Mi-171 Sh 25. srpnja 2023. u područje operacije.

Svečanoj primopredaji dužnosti nazočili su zapovjednik 39. HRVCON KFOR i nacionalni predstavnik u HQ KFOR, koji su najzaslužnijim pripadnicima 39. A zrakoplovne sastavnice i mobilnog medicinskog tima uručili pohvale za njihov trud i zalaganje u izvršenju zahtjevnih zadaća u operaciji.

Objava Provedena rotacija zrakoplovnih sastavnica i mobilnog medicinskog tima u KFOR-u pojavila se prvi puta na MORH.Vijesti