Završena obuka osposobljavanja vozača za C kategoriju

Završeno je osposobljavanje polaznika za vozača C kategorije u požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu koje je trajalo od 5. lipnja do 28. srpnja

Završeno je osposobljavanje polaznika za vozača C kategorije u požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu koje je trajalo od 05. lipnja do 28. srpnja.

Polaznici obuke su osposobljeni za sigurno upravljanje teretnim motornim vozilom u različitim cestovnim, terenskim i vremenskim uvjetima te sa korištenjem svih uređaja na vozilu kao i sigurnosnim mjerama kojih se pri upravljanju moraju pridržavati.

U prvom tjednu obuke polaznici prolaze prometne propise i sigurnosna pravila. Po položenom ispitu iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila pristupaju obuci upravljanju motornim vozilom, a polaganje vozačkog ispita provodili su ovlašteni ispitivači HAK-a iz regionalnog ispitnog centra Osijek. Ovu, C kategoriju uspješno je položilo dvanaest polaznika.

U zadnjem tjednu obuke, nakon položenog ispita, povodile su se terenske vožnje na logističkom vježbalištu Glavica te relacijske vožnje na javnim cestama. Polaznici su obučeni za samostalan rad prilikom samoizvlačenja, izvlačenja drugog vozila, ukrcaj/iskrcaj vozila na željeznički vagon ili priključno vozilo (labudicu). Osim vožnje, uvježbani su za samostalno korisničko održavanje vozila kao i vođenju obvezne dokumentacije vozila i vozača. Jedan od najboljih polaznika je desetnik Darjan-Nikola Blažević na ovoj obuci ističe važnost osobne pripreme koja uz kvalitetan rad instruktora i predavača rezultira visokom prolaznošću kandidata za C kategoriju. “Obuka je izvrsno koncipirana i veoma profesionalno provedena sa puno praktičnog rada i vožnje”.

Objava Završena obuka osposobljavanja vozača za C kategoriju pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti