Pripadnici 3. HRVCON-a u Litvi odlični u Ligi gađanja

Liga gađanja se održavala u jedanaest kola, na trećem mjestu je narednik Dražen Viljevac, na drugom vojnik Tomislav Špaček, a na prvom mjestu je pozornik Vladimir Šamper

3. hrvatski kontigent svoj skorašnji odlazak iz Republike Litve zaokrunio je dodjelom nagrada pripadnicima koji su ostvarili izvanredne rezultate na Ligi gađanja, aktivnosti koja je zaživjela zahvaljujući inicijativi desetnika Antona Grgića, i gađanju koje je organizirao češki kontigent.

Liga gađanja se održavala u jedanaest kola, a pristupili su joj pripadnici koji su na satnijskoj razini ostvarili najbolje rezultate iz gađanja. Njih 25 su imali priliku pokazati svoju preciznost i brzinu tijekom svih kola gađanja. Liga se održavala tijekom svih vremenskih uvjeta – snijeg, vjetar i niske temperature tijekom zimskih mjeseci te sunce i visoke temperature u toplijem dijelu godine.

Na trećem mjestu je narednik Dražen Viljevac, na drugom vojnik Tomislav Špaček, a na prvom mjestu je pozornik Vladimir Šamper.

Osim Lige gađanja koja je pokrenuta za pripadnike hrvatskog kontigenta, moramo spomenuti i gađanje u organizaciji pripadnika Republike Češke. Natjecanju je pristupilo 16 parova, odnosno 32 pripadnika borbene grupe. Hrvatski kontigent je sudjelovao s 3 para te su desetnik Goran Hudika i skupnik Benjamin Klarić zauzeli treće mjesto u sveukupnom poretku. Natjecanje se sastojalo od različitih situacija u kojima su pripadnici morali pokazati svoje sposobnosti, brzinu i preciznost pri gađanju s osobnim naoružanjem

Objava Pripadnici 3. HRVCON-a u Litvi odlični u Ligi gađanja pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti