Rotacija na dužnosti u Zapovjedništvu operacije “EU NAVFOR MED – IRINI” u Rimu

Provedena je redovna rotacija na dužnosti operativnog časnika, od satnika Milana Katića dužnost u zapovjedništvu operacije preuzeo je kapetan korvete Darko Sabioni

U Zapovjedništvu snaga operacije potpore miru “EU NAVFOR MED – IRINI” u Rimu ovog je ponedjeljka, 17. srpnja 2023., provedena još jedna redovna rotacija na dužnosti operativnog časnika, na kojoj se izmjenjuju pripadnici Hrvatske ratne mornarice. Od satnika Milana Katića istu je preuzeo kapetan korvete Darko Sabioni.

Kapetana korvete Sabionija pred odlazak u Rim primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli.

Kapetan korvete Sabioni u Oružane snage RH pristupio je 2008.godine. Zvanje inženjera pomorsko-nautičke struke stječe na Pomorskom fakultetu u Splitu (smjer nautika), 2013. završava Britannia Royal Naval College (Royal Navy Young Officer Course) te 2017.

Naprednu časničku izobrazbu na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu. Tijekom službe obnašao je niz dužnosti među kojim zapovjednika oružnog brodskog odreda, zamjenika zapovjednika i zapovjednika desantnih brodova minopolagača.

Ovo je njegovo drugo sudjelovanje u misijama potpore miru. Na dužnost u Rimu odlazi sa dužnosti zapovjednika 2. satnije Bojne Obalnog motrenja i navođenja HRM-a. Oženjen je i otac dvoje djece.

Objava Rotacija na dužnosti u Zapovjedništvu operacije “EU NAVFOR MED – IRINI” u Rimu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti