Kanađani i FSB u posjetu Remontnom zavodu

Na čelu NATO projektnog tima, odobrenog 2017. godine na NATO STO AVT Panelu, je brigadir u mirovini prof. dr. sc. Mirko Jakopčić, a u realizaciji projekta osim naprijed navedenih institucija sudjeluju i HVU „Dr. Franjo Tuđman“ i Remontni zavod Zapovjedništva za potporu.

U sklopu potpore NATO projekta pod nazivom „Razvijanje i primjena naprednih plazmom potpomognutih kemijskih taloženja iz parne faze titanovih prevlaka za primjenu na kliznim ležajevima u vojnim vozilima“, zapovjednik Remontnog zavoda pukovnik Milan Slavica sa suradnicima, 27. rujna 2018. godine, primio je u posjet članove projektnog tima iz kanadske Središnje nacionalne istraživačke institucije (National Research Council Canada) i Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Na čelu NATO projektnog tima, odobrenog 2017. godine na NATO STO AVT Panelu (NATO Science and Technology Organisation, The Applied Vehicle Technology Panel), je brigadir u mirovini prof. dr. sc. Mirko Jakopčić, a u realizaciji projekta osim naprijed navedenih institucija sudjeluju i HVU „Dr. Franjo Tuđman“ i Remontni zavod Zapovjedništva za potporu.

U sklopu posjeta Remontnom zavodu predstavljen je dio mogućnosti i sposobnosti s kojima Remontni zavod raspolaže u pogledu održavanja naoružanja i vojne opreme, prikaz poslovnih procesa koji se odvijaju od prijema sredstva na održavanje do predaje korisniku na uporabu. Težište posjeta bilo je usmjereno na razmjenu iskustava i prikaz oštećenja kliznih ležajeva, koje je bilo moguće vidjeti u Remontnom zavodu na konkretnim primjerima iz prakse.

Foto: OSRH / ZzP

Vijesti