Na HVU završen “International CSEL Course”

Svečanom podjelom uvjerenja, završen je Međunarodni tečaj za najviše dočasničke dužnosti "International CSEL Course"

U nazočnosti prvog dočasnika OSRH časničkog namjesnika Dražena Klanjca, te predavača koji obnašaju najviše dočasničke dužnosti Jerome “Jay” Roota, Alberta Pulvina, Lise Erikson, Jozefa Miketina, Zoltana Kaszaba, Zorana Krstevskog završen je Međunarodni tečaj za najviše dočasničke dužnosti “International CSEL Course” koji se provodio u vremenu od 19. do 30. lipnja 2023.

Polaznicima i predavačima se prigodno obratio prvi dočasnik Hrvatskog vojnog učilišta časnički namjesnik Denis Nikolaš.

Hrvatsko vojno učilište “Dr. Franjo Tuđman” ponovno se iskazalo kao domaćin i nositelj ove aktivnosti te ponovno potvrdilo kako OS RH pridaje veliki značaj A-5 Američko-jadranskoj povelji kao važnoj regionalnoj inicijativi za jačanje sigurnosno obrambenih aktivnosti i suradnje.

Petnaest polaznika tečaja obnašaju ili su u planirani za obnašanje najviših dočasničkih dužnosti, a dolaze iz oružanih snaga Hrvatske, U.S.A., Njemačke, Austrije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Albanije.

Polaznici tečaja ocjenjuju provedeni tečaj kao odličnu nadogradnju stečenih znanja i kompetencija na redovitim slijedno rastućim izobrazbama jer je ovaj tečaj prvenstveno i dizajniran kao priprema za rad na najvišim dočasničkim razinama kao i rad u međunarodnom okružju.

Objava Na HVU završen “International CSEL Course” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti