Održana godišnja raščlamba Programa za poboljšanje obrazovanja (NATO DEEP)

Na raščlambi se razgovaralo o potpori kroz Program za poboljšanje obrazovanja i prepoznavanja potreba za izgradnju i reformu obrazovnih institucija u domeni obrane

Dekan Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” brigadir doc. dr. sc. Andrija Kozina kao voditelj MIP za Bosnu i Hercegovinu i ravnateljica Središta za strane jezike “Katarina Zrinska” Irena Prpić Đurić kao predsjedavajuća tajništva (Bureau for International Language Coordination) BILCU sudjelovali su od 19. do 22. lipnja 2023. godine u 12. provedbi godišnje raščlambe Programa za poboljšanje obrazovanja (NATO DEEP Program) na Bledu u Sloveniji.

Na raščlambi se razgovaralo o trenutačnom statusu potpore partnerskim zemljama NATO-a kroz “Program za poboljšanje obrazovanja” i prepoznavanja potreba za izgradnju, razvoj i reformu obrazovnih institucija u domeni obrane.

Program za poboljšanje obrazovanja (DEEP) povezuje stručnjake u profesionalnom vojnom obrazovanju iz NATO zemalja sa svojim kolegama iz partnerskih zemalja s ciljem poboljšanja obrazovnih programa njihovih vojnih akademija.

Skup je okupio više od 100 sudionika iz različitih obrazovnih institucija iz 22 zemlje NATO-a, zajedno s predstavnicima Međunarodnog osoblja / Odjela za obrambenih institucija i jačanja sposobnosti, Zapovjedništva Savezničkog zapovjedništva za transformaciju (HQ SACT), Zapovjedništva za Europu (SHAPE), JFC HQ Brunssum, RAND kooperacije, NATO škola Oberammergau, i Georgea Marshall Centra, Konzorcija za suradnju obrambenih akademija i instituta za sigurnosne studije.

DEEP trenutno sudjeluje u razvoju vojnog osoblja i vojnih institucija u 16 zemalja svijeta. (Armenija, Gruzija, Ukrajina, Moldavija, Azerbbejđan, Tunis, Mauritanija, Srbija, Jordan, Irak, Bosna i Hercegovina, Maroko, Kolumbija, Mongolija, Kirgistan i Kazahstan).

Objava Održana godišnja raščlamba Programa za poboljšanje obrazovanja (NATO DEEP) pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti