Završena obuka na simulatoru prevrtanja vozila

Procedure koje su se uvježbavale obuhvaćaju postupke tijekom prevrtanja, izlazak iz vozila, iznošenje ozlijeđenih te stalnu komunikaciju između članova posade 

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega, Zapovjedništva za potporu, u razdoblju od 19. do 21. lipnja 2023. godine provođena je obuka na simulatoru prevrtanja vozila.

Polaznici obuke na početku obuke slušali su predavanja o procedurama i postupcima posade vozila tijekom prevrtanja odnosno prilikom napuštanja prevrnutog vozila. U praktičnom dijelu polaznici su prolazili kroz trenaž unutar simulatora gdje su uvježbavali procedure u situacijama koje su moguće prilikom prevrtanja vozila. Procedure obuhvaćaju postupci tijekom prevrtanja, izlazak iz vozila, iznošenje ozlijeđenih te stalna komunikacija između članova posade.

Instruktor obuke je stožerni narednik Zoran Orolić, a polaznik obuke nadnarednik Miroslav Hajdek, pripadnik GOMBR ističe važno iskustvo koje je stekao na obuci. Obuku su polazila 73 pripadnika postrojbi Hrvatske vojske.

Objava Završena obuka na simulatoru prevrtanja vozila pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti