Polaznici Zapovjedno stožerne škole “Blago Zadro” posjetili Zapovjedništvo specijalnih snaga

Posjetitelji su se imali priliku upoznati sa postrojbom, o njezinim posebnostima ustroju te o međunarodnoj vojnoj suradnji sa specijalnim snagama partnerskih zemalja

Polaznici 31. naraštaja Intergranske zapovjedno-stožerne izobrazbe Zapovjedno stožerne škole “Blago Zadro”, predvođeni načelnikom Zapovjedno stožerne škole kapetanom bojnog broda Marijanom Dražetićem, posjetili su u ponedjeljak, 19. lipnja 2023. godine Zapovjedništvo specijalnih snaga.

Ovakvi posjeti dio su nastavnog plana i programa a u Delnicama, u vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor”, oni su se imali prigode detaljnije upoznati s ovom postrojbom. O specifičnostima, povijesti i aktualnom trenutku Zapovjedništva specijalnih snaga polaznicima ZSŠ-a je govorio zapovjednik postrojbe brigadir Ivan Miloš.

Održana je prezentacija o trenutačnom ustroju, području razmještaja ustrojstvenih cjelina ZSS-a, obukama, međunarodnoj vojnoj suradnji te dosadašnjim sudjelovanjima u misijama i operacijama potpore miru.

Kroz promotivni film prikazana je povjesnica nastanka Zapovjedništva specijalnih snaga. Polaznici su se u razgovoru sa zapovjednikom ZSS-a i njegovim suradnicima upoznali sa načinom ulaska u postrojbu, ustroju te o međunarodnoj vojnoj suradnji sa specijalnim snagama partnerskih zemalja.

Polaznici Zapovjedno stožerne škole posjetili su Spomen sobu u vojarni, odavši paljenjem svijeća počast poginulim i umrlim pripadnicima Specijalnih postrojbi HV.

Načelnik zapovjedno stožerne škole kapetan bojnog broda Dražetić zahvalio se brigadiru Milošu na gostoprimstvu i prezentacijama istaknuvši kako će nadalje posjet Zapovjedništvu specijalnih snaga biti dio nastavnog plana i programa Intergranske zapovjedno-stožerne izobrazbe Zapovjedno stožerne škole.

Objava Polaznici Zapovjedno stožerne škole “Blago Zadro” posjetili Zapovjedništvo specijalnih snaga pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti