Britanski stručnjak za kibernetičku sigurnost održao predavanje u MORH-u

U organizaciji Uprave za obrambeno planiranje i Samostalnog sektora za informacijske i komunikacijske sustave Peter Yapp održao je predavanje u MORH-u

U organizaciji Uprave za obrambeno planiranje i Samostalnog sektora za informacijske i komunikacijske sustave u srijedu, 26. rujna 2018. u Ministarstvu obrane RH zamjenik čelnika Nacionalnog središta za kibernetičku sigurnost Velike Britanije (National Cyber Security Centre - NCSC) Peter Yapp održao je predavanje.

Tema predavanja bila je vezana za uspostavu NCSC-a te je predavač pojasnio razloge zbog kojih je NCSC osnovan, izazove i iskustva prilikom osnivanja, kao i nadležnosti NCSC-a. Na predavanju su, uz djelatnike MORH-a i OSRH, sudjelovali i djelatnici više ministarstava, agencija, zavoda i drugih ustanova.

Nakon predavanja uslijedila je zanimljiva rasprava ne samo o prezentiranoj temi, već i o drugim važnim pitanjima iz područja kibernetičke sigurnosti, kao i o mogućnostima buduće suradnje između Velike Britanije i Republike Hrvatske u tom području.



Vijesti