Ministar Banožić na obilježavanju Dana državnosti

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u sklopu izaslanstva Vlade Republike Hrvatske u programu obilježavanju Dana državnosti i 10. obljetnice hrvatskog članstva u Europskoj uniji

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u utorak 30. svibnja 2023. godine, u sklopu izaslanstva Vlade Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, u programu obilježavanju Dana državnosti i 33. obljetnice konstituiranja prvog demokratski izabranog Hrvatskog sabora te 10. obljetnice hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

Tim povodom ispred Spomenika domovini u Zagrebu položeni su vijenci, a u Bogoslužnom prostoru blaženog Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu održana je sveta misa za domovinu koju je predvodio zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša. Program obilježavanja nastavlja se u večernjim satima svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

U programu svečanog obilježavanja Dana Državnosti sudjelovao je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj.

Objava Ministar Banožić na obilježavanju Dana državnosti pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti